Skaldemans diet, LCHF och GI-Noll!

För 13 år sedan förlorade jag en viktminskningstävling och började att äta mig till döds. Jag åt allt det som var gott och förbjudet och struntade i det övriga. Till min stora förvåning dog jag inte. Tvärtom gick jag ner 70 kg i vikt och fick tillbaka min ungdoms vitalitet och styrka. Så föddes Skaldemans diet, eller GI-Noll! Nu har åren gått, många andra i Sverige och Norge har följt i mina spår, och idag heter kosten LCHF!

__________

För tio år sedan var vi kanske ett hundratal människor i Sverige som propagerade för naturlig, animalisk mat med en hög andel fett. Idag äter åtminstone en miljon människor denna kost. Det är 10 procent av Sveriges befolkning. Det är lustigt att tänka sig att denna folkrörelse startade med en tjock människas försök att äta sig till döds.

Vi läste inte studier, och vi visste ingenting om vad som hände i vår omvärld. Vi åt bara en kost som dag för dag gjorde oss friskare. Eftersom vi inte var påverkade av några andra är våra erfarenheter självupplevda och verkliga. Vi har ett facit och detta facit har vi skapat i Sverige . LCHF (Low Carb, High Fat) är trots sitt engelska namn en svensk skapelse.

__________

Idag vet vi att vi har många internationella föregångare som framfört ett liknande budskap. Vi har den största respekt för deras arbete. De grundsatser som vi på egen hand utvecklat i Sverige visar att våra föregångare hade rätt.

Vi vet idag att naturlig mat med få kolhydrater och liberalt med mättat fett är en oslagbar väg till hälsa. Nu ska vi lära resten av världen samma sak!