1. Hur kan man gå ner i vikt genom att äta massor av fett?
Skälet är att fett stimulerar fettförbränningen. Ju mer fett vi äter, desto mer fett bränner vi. Förutsättningen är dock att vi inte samtidigt äter socker. Kombinerar vi fett och socker så går vi upp i vikt.

2. Men alla läkare säger att vi blir feta och sjuka av fett?
Inte alla. Jag har fått minst hundra brev från läkare som gratulerar till mina böcker. Många som arbetar i sjukvården använder själva min metod för att gå ner  i vikt!
Men det är riktigt att många läkare tror att människan fungerar som en ångmaskin. Det har de fått lära sig under sin utbildning. Det är därför som de inte kan hjälpa sina överviktiga patienter.

3. Passar din kost för alla?
Nej, det gör den inte. Du måste vara stark nog att befria dig från dagens fördomar om att fett är farligt. Du måste också vara envis nog att hålla dig till kosten - trots att alla i din omgivning säger att du gör fel.

4. Hur lång tid tar det att gå ner i vikt?
Om du väger 50 kilo för mycket tar det ungefär ett år att återvinna din hälsa. När du återvinner din hälsa normaliseras din vikt.

5. Kan jag återgå till min gamla kost när jag blivit normalviktig?
Det vill du inte göra. En frisk kropp vill inte ha skräpmat. Skulle du ändå återgå till skräpmaten så blir du fet och sjuk igen.

6. Jag har nyss börjat med din diet och jag mår uselt. Ska det vara så?
Jag antar att du hoppat rakt in i min strikta variant. Har du gjort det så skriker din hjärna efter socker. Läs mitt kapitel om ketonerna i boken “Ät dig ner i vikt”. Då ser du att en gradvis anpassning är att föredra.

7. Hur viktiga är kalorier?
För den som äter sig ner i vikt är kaloriintaget ointressant. Vi måste ofta öka intaget för att få fart på förbränningen. Ät när du är hungrig. Ät i lugn takt, och sluta att äta när du inte är hungrig längre. Svårare än så är det normalt inte.

8. Vad tycker du om lågglykemiskt index?
Det är en bra modell för naturligt slanka människor att hålla sin vikt. För tjockisar som vill gå ner rekommenderar jag noll i glykemiskt index!

9. Jag har diabetes, typ 2, vågar jag äta enligt din plan?
Min kost kan hjälpa dig att återvinna din hälsa. Jag har fått brev från mängder av diabetiker som kunna sluta med sin medicinering eller minska på doserna. Men tänk på att ditt blodsocker kan normaliseras mycket snabbt. Gör om möjligt kostomläggningen i samråd med din läkare.

10. Jag har hört att många människor går upp i vikt av LCHF?
Det kan man inte göra om man äter LCHF i mitt utförande. Tänk på att det numera finns mycket skräplitteratur med LCHF stämplat på omslaget. Läs mina böcker och följ mina råd så kommer det att gå bättre.
Svar på vanliga frågor